onsdag 19. desember 2012

Bestemammas tyske skiver

Bestemammas tykse skiver har fått litt farge. Ikke det at de trenger det, klassiske tyske skiver uten pynt er like gode. Men nå er det sånn at vi har er glad i fargerike juleferinger og de tykse skivene bærer i år preg av det de også. 

Oppskriften er fra min bestemamma og videreformidlet til meg via min stemor som igjen fikk det fra min tante. Gode tradisjoner føres videre :)

du trenger (ca. 100 skiver)

500g smør
375g sukker
2 eggeplommer
125g skoldede og malte mandler
750g hvetemel

til pynt
eggehvite
farget perlesukker*

ovn temp. 180C

*farget perlesukker kan kjøpes, eller du kan lage det selv, klikk her for å se hvordan du gjør det.

Rør smør og sukker hvit. Tilsett eggeplommene og rør godt. Rør inn mandler og mel. Hell deigen på benken og arbeid den sammen med hendene. Del deigen opp i emner og rull ut til pølser. Pakk pølsene i plastfolie og sett kjølig, minimum 2 timer, gjerne over natten.

Pensle pølsene med eggehvite og rull de i farget perlesukker. Skjær skiver av pølsene ca 0.5 cm tykke. Sett på bakeplate dekket med bakepapir og inn i forvarnet ovn. Stek i 10-12 minutter. La de avkjøle på rist, oppbevar i kakeboks.

Deigen kan oppbevares i kjøleskapet noen dager, godt innpakket i plastfolie. Skal du oppbevare de lengre kan de oppbevares i frysen. La de tine i kjøleskapet før du skjærer de i skiver for steking. Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...