torsdag 20. desember 2012

Glutenfrie sjokoladepepperkaker

Pga. glutenallergikske venner og familiemedlemmer har vi i år laget glutenfri sjokoladepepperkaker. Og jammen må vi ikke snart bake flere for disse smakte - også for de som ikke er glutenallergiske!

du trenger (ca. 25 sjokoladepepperkaker)
350g melis
100g kakao
en klype salt
1/2ts ingefær
1/2ts kanel
1/4ts nellik
1/4ts revet muskat
3 eggehviter
1ss vaniljeekstrakt
50g hakket sjokolade

ovn temp 180C

Bland melis, kakao, salt og krydder sammen i en bolle. Ha i egg og vaniljeekstrakt og rør sammen. Du vil ha en noe tykk, seig deig. Rør inn sjokoladen. Bruk to teskjeer for å lage små kuler av deigen (de smelter og sprer seg under steking) og sett på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter. 
La de avkjøle noe på brettet før de legger de over på en rist. Oppbevares i kakeboks.

5 kommentarer:

Anne S sa...

Fiffig. En slags makroner med kakao og krydder! Godt påfunn!
Anne S

Mat på Bordet sa...

Yepp!
Viste seg å være meget populære og ble spist av både allergikere og ikke- allergikere. Runde nr. 2 bakes nå...:)
Godt nyttår Anne!

Mann_36 sa...

Kjæresten min fikk nettopp vite at hun antagelig er glutenallergiker, og er naturlig nok litt deppa for det - og hun bekymrer seg veldig for hva hun skal spise fremover. Så jeg tenker at denne oppskriften skal komme godt med når jeg skal forsøke å vise henne at "livet ikke er over" til tross for allergien, og at "the sweettooth" nok skal få sitt uansett :)

Og i samme slengen; tusen takk for lenken du ga til glutenfritt no-knead-bread et annet sted på bloggen - det skal definitivt prøves det også :)

Og til slutt; jeg rundet et år med no-knead-bread for ca en uke siden - og et nyttårsforsett er sånn sett holdt, for en gangs skyld. Jeg baker nå to i slengen ca en gang i uken eller hver 10. dag - et "standard" lyst og et grovt (har funnet frem til en grov blanding jeg synes fungerer). Før bakte jeg aldri brød i det hele tatt, og det er veldig mye takket væe videoen din som viste meg hvor lett det faktisk var å bake brødet :)

Så tusen takk for bloggen og gode oppskrifter på både brød og annet - jeg har benyttet meg av flere av dem med stort hell og ikke minst velbehag :)

Mat på Bordet sa...

Takk for fin tilbakemelding!
Leit å høre at kjæresten din er glutenallergisk. Det er mange som er det og en del bloggere som skriver om temaet. Kan for eksempel anbefale http://glutenfreegirl.com/
Veldig gøy å høre at du hadde brødbaking som nyttårsforsett - høres ut som du virkelig har fått dreisen på det!

Mann_36 sa...

Tusen takk for lenken også :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...