fredag 28. desember 2012

Is med sjokoladepepperkakedeig

Peppermynteiskrem i går, is med sjokoladepepperkakedeig i dag. Lurer du på hvilken som er best er det bare å gjøre som jeg gjorde og lage halvparten av hver. Dvs lag en hel porsjon vaniljeis (følg denne oppskriften) og lage peppermynteis (se her) av halve og sjokoladepepperkakedeigis av resten. De forsvinner begge to, det trenger du iallfall ikke å være bekymret for. 

Oppskrift på sjokoladepepperkakene finner du her - har du ikke laget de før er det bare å sette i gang. Her i huset er de meget populære! Jeg blandet ca. 1/4 av deigen som jeg grovhakket i isen mens etter at den hadde fått en runde i iskremmaskinen og før den skulle settes i frysen. 
Har du ikke lyst å lage is så kan du selvsagt kjøpe is. La det stå litt på kjøkkenbenken til isen blir myk nok til å røre i og rør inn sjokoladepepperkakedeigen . Sett tilbake i frysen for å stivne.


Har du hverken peppermynte eller sjokoladepepperkakedieg til å røre inn i isen så har du kanskje noen andre julerester. Hva med en håndfull julekonfekt - grovhakk det og bland det inn i isen. Eller kanskje du har noen kakerester eller pepperkaker til overs? Noen pikekyss kanskje? En marsipangris til overs? Brente mandler? Her er det bare fantasien som setter begrensninger....

Fortsatt fin jul alle sammen!

2 kommentarer:

Hild Frøya sa...

Kjenner at jeg må hive meg rundt å lage is nå altså!

Mat på Bordet sa...

Å jada, her er det bare å sette i gang! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...