torsdag 27. desember 2012

Julens peppermynteiskrem

Is til jul må ha julesmaker og vi har eksperimentert litt her hjemme. Peppermynteis er første eksperiment og for å være ærlig var jeg noe skeptisk. Men jammen er det ikke godt! Og ikke minst superenkelt! Vaniljeisen har jeg laget selv, men du kan også bruke kjøpt is. Kanskje du til og med allerede har noe i frysen. 

Isen lages og før du setter den i frysen rører du inn knust peppermyntestenger. Disse smelter til dels i isen og du får en herlig vaniljeis med rosa biter. Bruker du kjøpt is ville jeg ha latt den bli litt myk og rørt så inn knust peppermynte. Knus litt mer peppermyntestenger og strø det over like før servering. 

Du finner vaniljeisoppskriften her. Jeg blandet inn ca. 100g knust peppermyntestenger i halvparten av isen. Hva jeg gjorde med den andre halvparten skal jeg fortelle om i morgen. Gled dere! Og fortsatt fin jul!

2 kommentarer:

Jenta fra Vornese sa...

Hei!
Fant bloggen din via en annen blogg som jeg klarte å rote bort igjen,hehe :)
Skal si det fristet med denne isen, ser så frisk og deilig ut!
Legger meg til som følger for her var det jammen mange tips å få :)
Ha en herlig romjul!
Gina

Mat på Bordet sa...

Så hyggelig!
Og velkommen til Mat på Bordet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...