fredag 25. januar 2013

Appelsinkake (med sjokoladebiter selvsagt)


Jeg spiser appelsiner i haugvis for tiden, de er så saftige og gode. Og det var vel inspirasjonen bak å lage en appelsinkake. En klassisk appelsinkake bakt med smør og egg, rømme ogvaniljeekstrakt. Ja og så slang jeg med litt sjokolade bare for å være helt sikker på at den skulle være god. Det ble den :)

du trenger

200g myk smør
150g sukker
4 egg
finrevet skall av 3 appelsiner
400g hvetemel
1 ts bakepulver
saften av 3 appelsiner (ca. 300ml)
200 ml rømme
1 ts vaniljeekstrakt
100 g sjokoladebiter

til appelsinsirup
100 ml av appelsinjusen
100 g sukker

ovn temp 200C

Rør smør og sukker myk og luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør godt. Tilsett finrevet appelsinskall. Bland hvetemel med bakepulveret. Bland 200ml av appelsinjusen med rømme og vaniljeekstrakt. Rør  hvetemelblandingen og rømmebladningen vekselvis inn i deigen. Rør inn sjokoladebiter.

Hell deigen i en stor brødform dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Stek i 40-50 minutter. Test med kakepinne.

Kok opp resten av appelsinjusen (100ml) med sukker og la det koke noe inn slik at den er litt sirupsaktig. Hell sirupen over kaken når den er avkjølt.3 kommentarer:

Sonja frå Sunnfjord sa...

Ser god ut denne:) Minner om ei kake som besta brukte å lage som var sabla god:)
Du meiner vel å tilsette revet app.skal;) Og er det sirupen eller kaka som skal vere kald, eller kanskje begge!? Hugsar besta stakk hull i kaka før ho tømte over eit eller anna.....

Mat på Bordet sa...

Ja, jeg mener selvsagt appelsinskall ikke sitronskall....har nå rettet oppskriften - takk! Kake skal være kald, kan hende du må varme opp sirupen litt for at den ikke skal være for tykk...

Monica sa...

Mm, denne skal jeg lage i morgen. Var ute etter en ny oppskrift på en kake som passer til et teselskap som jeg skal i. Denne var akkurat sånn jeg var ute etter. Og som du sier er jo appelsinene helt nydelige om dagen. Perfekt:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...