mandag 21. januar 2013

Spinatpesto

Med et stakkarslig halvdød basilikumplante (jeg er virkleig ikke flink til å holde disse urtene mine i live, enten drukner de eller så tørker de ut...) dro jeg frem den store fine posen med spinat jeg nettopp hadde kjøpt og gjorde litt om på pesto oppskriften min. 

du trenger til ca. 400ml pesto
100g spinat, renset,vasket og tørket
50g pinjekjerner, ristet
50g revet parmesan
2 hvitløksfedd, presset
150ml god olivenolje
sitronsaft, salt og pepper

Har du noen basilikumblader så kan disse gjerne også blandes i (min plante hadde noen overlevende blader). 

Ha de fem første ingrediensene i en food processor eller en blender og kjør til du har en jevn fin blanding. Alternativt kan du også bruke stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha pestoen i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Lurer du på hva du kan lage med spinatpesto så vil de neste blogginnleggene vies til å vise hva jeg lager med den. 

Første måltid er fulkorn linguine med pesto. Kok pastaen, hell av kokevannet og rør inn noen skjeer med pesto (jeg liker å røre godt med pesto inn i pastaen). Skjær opp noen cherrytomater (jeg liker de kalde, sprøe tomatene blandet med den varme pastaen, og så gir den litt fin farge) og server med nykvernet pepper. Ha pestoen tilgjengelig i tilfelle du trenger å røre inn mer.. Passer både til lunsj og middag!

buon appetito!

9 kommentarer:

Linda sa...

Ser deilig ut:-) Godt å høre at det ikke bare er meg som sliter med å holde liv i de friske urtene:-)

Hilsen Linda

salige lavendel sa...

Dette ser godt ut, jeg elsker spinat!

Mat på Bordet sa...

@Linda - ditto! :)

@salige lavendel - spinatpestoen er supergodt, nesten bedre enn basilikumpesto :)

Anonym sa...

Jeg pleier å røre inn litt av det varme pastavannet i en porsjon pesto før jeg blander den med den varme pastaen. Det gjør den litt mer "kremet" Bjørg

Liv Elin sa...

Åh dette kan prøves i dag! :D

Tora sa...

DET må eg prøve!:) Må innrømma eg håpte du skulle komma med lure tips om livreddande tiltak, eller tips om kva ein skal bruka desse stakkarslege, halvdøde plantane til, då det pleier vere meir regelen enn unntaket her i heimen, men ok;) Tek deg på ordet og satsar på nokre blad basilikum passar å ha oppi spinatpestoen og? Gleder meg til å prøve! Takk for inspirasjon! Igjen!:)

Anonym sa...

Hei.
Dette er egentlig et spørsmål til matbloggsentralen, men siden e-posten ikke funker akkurat nå spør jeg her. Hvordan får man stemt på et bidrag under utfordringer ?
Mvh Vivian

- Monica - sa...

Hei!
Et tips til dere som sliter med urtene. Plant dem om i større potter med ny jord, men først, "dra" røttene fra hverandre sånn at det blir friere for dem å vokse :) Jeg vet noen som har berget basilikumplanten sin i ett og et halvt år ved å gjøre dette.
Monica

Mat på Bordet sa...

@Bjørg - ja, alltid lurt å holde igjen noe av pastavannet for å løsne på sausen, eller i dette tilfellet pestoen.

@Liv Ellen - håper det smakte!

@Tora - nei, sorry, har ikke noen livreddende triks for urteplanter - men les kommentaren til Monica under - hun har et tips!

@Vivian - du kan bare stemme i den perioden det er åpent for stemming, og da finner du en liten 'vote' stjerne under hvert bidrag. Det er kun lov å stemme en gang fra hver ip adresse...

@Monica - takk for tips!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...