torsdag 10. januar 2013

Suppe av brokkoli og spinat med parmesan og bacon


Eller grønnsuppe som den også kan kalles. Finn frem det du har av grønt i kjøleskapet! Om ikke du har akkurat det jeg har brukt eller like mye mengder i oppskriften er det bare å improvisere. Viktig er at det blir grønt!

du trenger (4-6 personer)

1 stor purre, vasket, skivet
1 gul løk, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
1 brokkoli, ca. 400g
1 l.  kyllingkraft
500g spinat, vasket
50g revet parmesan
olivenolje, salt, pepper
4 -6 strimler sprøstekt bacon
mer revet parmesan til servering

Surr purre, løk og hvitløki litt olivenolje (og litt smør om du vil)  i en stor tykkbunnet gryte til myk. Skjær av stammen på brokkolien. Skrell den og kutt den opp i små terninger. Hakk resten av brokkolien grovt. Ha kyllingkraften i gryta og la det koke opp. Tilsett brokkolien. Kok brokkolien mør, ca, 5 minutter. Ta suppen av varmen og tilsett spinaten, rør det inn til det visner. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Tilsett revet parmesan og rør det inn. Smak til med salt og pepper. 

Server i varme skåler med mer parmesan og bacon. Gjerne et godt stykke brød til også. Har du suppe til overs kan den fryses.

5 kommentarer:

ReDoir sa...

Hei
Gleder meg over å følge bloggen din med så mange gode oppskrifter og ideer.
Jeg har imidlertid et spørsmål til deg. Har du en god oppskrift på Callisson d`aix. Har du selv laget det, og er det vanskelig.
Hilsen Hege

Mat på Bordet sa...

Hei Hege
Nei, jeg har ikke forsøkt meg på Calisson d'Aix. Fant denne oppskriften (som skal være enkel) http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette/311723-calissons-de-provence
og det virker jo i grunnen ganske rett frem om lit vanskelig å finne ingrediensene. Noe tidskrevende er det også. Tror ikke jeg skal begi meg ut på det med det samme, får heller kose meg med de neste gang jeg er i Provence...:)
Men si fra om du prøver deg på det!

Tora sa...

Lagde denne til middag i går! Glemte spinat, så hev oppi noe frosne erter, vårløk og litt fløte (var i risikosonen for en SUNN middag!!!) med masse grovt brød til. Veldig godt, veldig enkelt! Tusen takk!

Mat på Bordet sa...

Høres ut som om det ble en god grønnsuppe det og!

merlen hogg sa...

Hi MAT,
I loved reading this piece! Well written!


Merlen
pinner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...