torsdag 3. januar 2013

Suppe av grillede grønnsaker

Det er en grunn til at jeg koker suppe i dag, og nei det er ikke fordi jeg skal slanke meg etter julens fråtsing (tanken har streifet meg må jeg innrømme). Det er fordi jeg hadde mange fine fargerike grønnsaker igjen i kjøleskapet etter julen. Så jeg har plukket alle røde og oransje grønnsaker fra grønnsaksskuffen, skrellt de, grillet de, kokt de litt og blendet de med stavmikseren. Resultatet er en lun, varmende suppe med bittegranne kick. Helt perfekt etter 2 uker med alt for mye mat...

du trenger (for 4 pers)

4 gulrøtter, skrelt, skjært i biter
1 mellomstor butternut gresskar, skrelt, skjært i biter
1 søtpotet, skrelt, skjært i biter
1 rød paprika, skjært i biter
1 rød løk, skrelt, skjært i båter
4 hvitløksfedd, skrelt
5 store røde tomater, halvert
2 små røde chilli
1 liter grønnsakskraft
salt, pepper
olivenolje

ovn temp 220C

Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form, hell over 1-2 ss olivenolje og bland med hendene. Kvern godt med salt og pepper over grønnsakene og sett formen i  forvarmet ovn. Stek i 20 minutter. Har ikke grønnsakene fått nok farge kan du sette de under grillen, 5-10 minutter.
Hell grønnsakene i en stor gryte og pass på å få med deg saften som ligger i formen. Hell i 1 liter grønnsakskraft (eller kyllingkraft om du ikke er opptatt av at det skal være en vegetarisk rett) og la grønnsakene koke til de er møre. Fisk ut chillipepperene. Bruk en stavmikser for å få en jevn blanding. Hell i mer vann om det blir for tykt. Smak til med salt og pepper. Om du vil ha det spicy kan du la være å fiske ut chillipepperene før du bruker satvmikseren. 

Hell suppen i varme skåler og server gjerne med gårsdagens brød som du har grillet eller gitt en runde i brødristeren.


6 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Dette så veldig godt ut :O)
Suppe på en kald vinterdag blir alltid riktig!

Mat på Bordet sa...

Yepp, det blir det.
Smakte utmerket i dag og enda bedre til lunsj i morgen :)

Anonym sa...

For en fantastisk matblogg, første gang eg er innom, men ikkje siste!
Og så kjekt at du legg ut både bilder og oppskrifter.
Elin :')

Mat på Bordet sa...

Så hyggelig at du fant frem til Mat på Bordet Elin :)

Line sa...

Er det noe alternativ til gresskar på denne oppskriften? :-)

Mat på Bordet sa...

Hei Line

Du kan sløyfe gresskar helt om du vil. I prinsipp kan du bruke hva som helst av grønnsaker og mer av det eller mindre av det andre alt ettersom hva du har i kjøleskapet (bruk gjerne opp grønnsaksrester...) Jeg har holdt med til røde og oransje grønnsaker i oppskriften med tanke på at fargen på den endelige suppen ikke skulle være så gusjete.
Blomkål eller jordskokk tenker jeg kunne være en erstatning for gresskar. Squash og brokkoli er andre alternativer om du ikke er så bekymret for fargen. Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...