søndag 17. februar 2013

Indisk festmeny for mange


Det har vært to uker med indisk her på bloggen og anledningen var et arrangement til 50 stykker hvor jeg sto for maten. I fjor serverte jeg en litt mer tradisjonell koldtbord (den kan du lese om her) men i år ble det indisk. Litt logistikk utfordringer ble det, men med god hjelp av frysen og litt lånte gryter gikk det over all forventning.
Lammekjøttboller kan lages på forhånd og fryses. Det ble mange kjøttboller (200 tror jeg det ble) og god del timer ble brukt for å koke ned sausen. Men absolut verdt arbeidet!
Mango chutney kan selvsagt kjøpes, men du kan også lage din egen og hører også på listen av ting som du kan få gjort god tid i forveien.
Krydret gulrotsuppe var kanskje min favoritt i hele menyen og kan også lages god tid i forveien. Bruk melk- eller juskartonger (de store 1.75l varianten) for å fryse ned suppen.
Søtt må man ha! Denne nøtteknekken med kardemomme kan også lages god tid i forveien og ble servert som en del av desserten og som noe godt å knaske på til kafeen.

Her har du hele menyen:

Krydret gulrotsuppe
Samosas
Kylling på spidd

Lammekjøttboller
Indisk kyllinggryte
Indisk biffgyryte
Grønne linser med spinat
Ris

Krydret riskrem med mango coulis
Fruktsalat med vanilje yoghurt og honning
Nøtteknekk med kardemomme

og på hvert bord sto det skåler med
Mango chutney
Raita
Syltet løk
Naan brød
Poppadoms

Det smakte! :-D

3 kommentarer:

Linda sa...

Mmmmm... Ser deilig ut. Skulle gjerne vært gjest i det selskapet:-)

Quiltefia sa...

Hei!! Alt ser kjempedeilig ut!! Jeg holdt på å lage den krydrede riskremen din igår. Skulle ha middagsgjester, men så ble det ikke den allikevel. MEN mangoen og kokosmelken står på benken så kanskje idag.......AnneK:-)

Mat på Bordet sa...

@Linda - :)

@AnneK - ble det noe krydret riskrem på deg da ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...