onsdag 27. februar 2013

Snurrer med hasselnøtt-sjokoladefyll


Det går unna med hasselnøtt-sjokoladepålegget jeg skrev om på mandag ( les innnlegget her) og det er i grunnen unødvendig å finne en annen bruk for den enn å rett og slett smøre det på et stykke ferskt brød. Men, jeg liker å finne på ting, det har du kanskje skjønt du som leser bloggen min. Og jeg tenkte (mens jeg spiste et stykke ferskt brød med hjemmelaget hasselnøtt-sjokoladepålegg) om ikke pålegget kunne brukes i bakst. Første ideen var å lage en variant av det eltefrie sjokoladebrødet - du vet den hvor sjokoladen virvler rundt i deilig luftig brød, en form for pain au chocolat kan du si. Det er så absolut en mulighet, men jeg fikk meste lyst til å lage en variant av en kanelbolle. Og som tenkt, så gjort. Ble det godt? Å jada! Ikke oversøt og med deilig smak av sjokolade og nøtter. Noen ble fortært med det samme, resten ble lagt i frysen. Disse kan så hentes frem, tines og kanskje varmes litt i ovnen før de kan spises mot solveggen etter en skitur for eksempel...

du trenger (til ca. 12 snurrer)

400g hvetemel
50g sukker
1/2 pakke tørrgjær
50g smør
200ml melk
1 egg

ca. 5ss hasselnøtt-sjokoladepålegg (oppskrift finner du her)
grovhakkede hasselnøtter til pynt (kan sløyfes)

ovn temp 200C

Ha hvetemel. sukker og tørrgjær i en bolle. Smelt smøret, tilsett melken og egget og rør det lett sammen med en gaffel. Ha det våte i det tørre og elt deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og sett et lunt sted til det har doblet i størrelse, ca. 1 time.

Ha hasselnøtt-sjokoladepålegget i en liten gryte og smelt det til den har smørbar konsistens. Rull deigen ut til et rektangulært stykke ca. 40x25cm og smør hasselnøtt-sjokoladepålegget jevnt utover deigen.
Rull deigen sammen til en pølse og skjær av ca. 3 cm skiver. Sett skivene på et brett eller i en ildfastform (jeg liker å bake de i en form og sette de ganske tett sammen slik at de baker inn i hverandre) dekket med bakepapir. Dekk til snurrene og la de hvile en halvtimes tid. Strø snurrene med grovhakkede hasselnøtter og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15 minutter.

La de avkjøle noe på rist før du kaster deg over de...
4 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Bra oppskrift!

Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

:-)

Mat på Bordet sa...

Oi.oi, lesernes VG 2 ganger på en uke, herlig!!

Thomas Olsen sa...

Ser deilig ut. Må prøve den oppskriften til helgen. Ha en fin dag da:)

Mat på Bordet sa...

Håper snurrene ble vellykket!
Ha en fin dag du og!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...