tirsdag 16. april 2013

Kanel cupcakes


Vi var litt klar for et eksperiment Ella og jeg. Vi er begge forferdelig glad i snickerdoodles (se oppskriften her) og lurte på om det gikk an å lage de enda mer kakete, som en liten cupcake rett og slett. Selvsagt går det an og vi har kalt de for kanelcupcakes. Litt tette små cupcakes som smaker godt av kanel og strødd med litt perlesukker på toppen. Egentlig så kunne man sikker lage disse i en grov variant også - bytte ut noe av hvetemelet med litt kruskakli for eksempel og vips så har du en litt sunnere variant. Lurer på om man kan ta to da....

lager 12 - 15 cupcakes

du trenger

100g smør
150g sukker
2 egg
200g hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ss kanel
150 ml melk
1 ts vaniljeekstrakt

pynt
kanel
perlesukker

ovn temp 180C

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, et om gangen, og rør godt inn. Bland hvetemel, kanel og bakepulver sammen. Rør vekselvis inn i deigen med melken. Rør til slutt inn vaniljeekstrakt. Fordel deigen i cupcakes former satt i en muffinsform. Strø med litt perlesukker og kanel. Sett i forvarmet ovn og stek i ca.15 minutter. Test med kakepinne. Ta cupcakes ut av formen og la de avkjøle på en rist. 

Det var det! 2 kommentarer:

Anonym sa...

Cupcake og cupcake, fru Blom. Så lenge de ikke har frosting på seg, heter det muffins! Just sayin`

Mat på Bordet sa...

Der må jeg si meg uenig.
Ja, cupcakes har vanligvis glasur men muffins har som oftest olje, frukt og/eller grovere meltyper som ingrediens. Cupcakes definerer jeg som en liten kake. En kakedeig som like godt kunne ha blitt bakt i kakeform. Om den har glasur på seg eller ikke er irrelevant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...