torsdag 9. mai 2013

Ostekakekjeks med sjokolade


Vi sitter og kjeder oss en våt Kristi Himmelfart. En dag som skulle tilbringes i hagen for å plante litt nytt og pleie det gamle ble raskt snudd til en innedag når køen til to forskjellige hagesentre var så avskrekkende lange og hissige at hageplanen ble utsatt til en annen dag. Vindusvask var heller ikke aktuelt og joda jeg kan nok finne på andre ting å ta tak i i huset, men da barna ville bake var jeg ikke sein om å skifte fokus. 

Nå er det ikke jeg som har bakt i dag - det er eldstemann Ella som står ansvarlig for disse kjeksene, jeg sitter i bakgrunnen og hjelper til der det er nødvendig. Hun hadde klart det helt fint uten meg, men når jeg først er tilgjengelig er det tryggere å spørre mama. Det skal jeg ikke klage på.

Valget falt på ostekakekjeks. Vi var først innom ostekaker mens minstemann hadde så lyst på chocolate chip cookies. Kall det en kompromiss. En god en. Litt kakete kjeks med den umiskjennelig lett syrlige smak av kremost. Veldig gode mens de fortsatt er lunkne, sikkert bedre når de er helt avkjølte. Men det vet jeg ingenting om enda da jeg ble noe mett på de lunkne variantene. Fysj. Nå er er tur på tredemøllen nesten en must.

for 15 kjeks trenger du

120g smør
80g sukker
100g brun farin
100g kremost
1 egg
1/2 ts bakepulver
175g mel
100g grovhakket kokesjokolade

Ovn temp 180C

Rør smør, sukker, brun farin og kremost lett og luftig. Tilsett egget og pisk godt inn. Bland bakepulveret med melet og rør inn i smørblandingen. Rør inn grovhakket sjokolade. Bruk en iskremskje til å porsjonere deigen ut i 15 kjeks (bruk 2 bakeplater) og stek i forvarmet oven 10-12 minutter til de er gjennomstekte. La de avkjøle noen minutter på bakeplaten før du legger de over på en rist. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Type kremost bruker du??

Mat på Bordet sa...

Naturell.
Jeg har brukt Philadelphia men det går fint an å bruke kremost fra andre produsenter.

Iselin Berstad Larsen sa...

Fikk beskjed fra mine kollegaer at disse ble enda bedre når de fikk stå et par dager.. :) de ble faktisk mer saftige da.
De er farlig gode og knall-lette å lage for de som lurer..
Lurer forressten hvordan de blir med Philadelphia med sånn melkesjokolade.. det må testes ut :)

Mat på Bordet sa...

Takk for beskjed - skal prøve å la kjeksene ligge lengre neste gang for å teste selv om de smaker bedre :)
Og ja, sjokophiladelphia - verdt å prøve!

Iziko sa...

Disse måtte jeg prøve da du la ut oppskriften og nå kom jeg på at jeg aldri gav noen tilbakemelding. SUPERenkel og SUPERgode kjeks!! Disse forsvant farlig fort så etter å ha lest at dem smaker ENDA bedre etter å ha stått litt må jeg nesten lage dem igjen;)

Mat på Bordet sa...

Ja, jeg har også til gode å teste den teorien at de smaker enda bedre om de får stå noen dager....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...