torsdag 27. juni 2013

Oreopai

Å jada, nå har jeg og gjort det! Laget en oreopai altså... Vidunderet fikk jeg såvidt smakt på før den rett og slett forsvant i ivrige barnemunner - tror nesten det ikke traff tallerkenet. Men smakt fikk jeg, og med et ganske så skeptisk utgangspunkt må jeg si at jeg ble positivt overrasket. Fyllet var ikke overveldende mekitg og det var en munter blanding av sprø bunn og silkemyk fyll. Ja, det var ganske godt rett og slett. Men, hadde jeg hatt anledning til å spise et helt stykke, så ja, det kan hende det hadde blitt for mye. For meg altså. Tatt i betraktning at hele kaka forsvant på null komma niks og jeg fikk klager i ettertid fra andre som hadde sett den men ikke fått smalkt på den var det mange nok som synes den smakte. Tror jeg må lage den en gang til...

du trenger
bunn:
40 oreo kjeks
80g smør

fyll:
3 plater gelatin
225g kremost
300ml kremfløte
4ss melis

pynt:
20g mørk sjokolade
30ml kremfløte
2 oreo kjeks

Lag bunnen. Ha alle 40 kjeksene i en food processor og kjør til du har en relativ fine smuler. Ha ca. 1/4 av smulene i en bolle og spar de til fyllet. Bland resterende smuler med smøret som du har smeltet. Hell blandingen i en paiform (ca. 24cm diameter) og press godt ned og opp sidene. Sett bunnen i frysen mens du lager fyllet.

Bløtlegg gelatin platene i vann. Pisk kremosten til den er glatt. Tilsett 250ml kremfløte og melis og pisk til du har en tykk, jevn krem. Varm opp resterende kremfløte og rør inn de myke gelatinplatene (klem ut vannet først). De skal smelte helt i den varme kremen. La kremen avkjøle noe før du pisker den inn med resten av fyllet. Fyllet vil dette noe sammen. Rør resten av kakesmulene inn i fyllet og hele det hele over i paiformen. Sett kjølig, minst to timer, til fyllet har stivnet.

Lag pynt. Varm kremfløten til like under kokepunktet. Hell den varme kremen over sjokoladen og la det stå 5 minutter. Rør fløte og sjokolade sammen til du har en glatt, jevn, sjokoladesaus (eller egentlig så har du nå laget ganache!). Dryss ganachen over kaken. Knus 2 oreokjeks og strø de utover. Kaken er klar til servering! Ta et stykke før den forsvinner!

7 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Nam, den så steingod ut! Må nok prøves her også:). Takk or at du deler oppskrift!

Mat på Bordet sa...

Det var den også Hege! Bare å sette i gang og lage den :)

Anonym sa...

Hei, denne ser veldig god ut, men jeg lurer på: bruker du hele kjeksen med fyll til bunnen, eller skraper du av fyllet før du kjører dem i en kjøkkenmaskin?

Siv sa...

Hei. Super oppskrift, men hvilken kremost bruker du?

Mat på Bordet sa...

@Anonym - bruker kjeks og fyll :)

@Siv - jeg bruker Philadelphia kremost, men du kan bruke hvilke som helst (nøytral) kremost.

Anonym sa...

Tips til hva man kan bruke når man ikke har paiform??

Mat på Bordet sa...

Kjøpe aluminium/engangsform på Nille for eksempel?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...