onsdag 19. juni 2013

Rice Krispie treats - 15 minutters kaken!


En av mine favorittkaker som barn er også blitt en av mine barnas favoritter. Jeg elsker den fortsatt også, men nå fordi den er så enkel å lage. Ja, og, så synes jeg faktisk at de smaker godt. Røsk med deg 2 poser marshmallows og en pakke Rice Krispies neste gang du er i butikken og skal hjem og lage noe superraskt til en avslutning, eller en bursdag eller en eller annen feiring. Kaken er ferdig på 15 minutter, 10 minutter om du er veldig rask!

du trenger

2 pakker (600g)store marshmallows 
1 pakke (375g) rice krispies
100g smør

Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett marshmallows og rør under svak varme til marshmallows har smeltet og du har en glatt, hvit marshmallow 'røre'. Hell i Rice Krispies og rør til de er dekket med marshmallows - det blir klissete men forsøk å rør så godt som mulig.

Hell alt i en stor form (jo større form du bruker, jo flatere de blir) dekket med bakepapir. Press massen godt ned og utover formen. Jeg liker å bruke et flat brett for å presse deigen ned med. Skjær i ruter når kaken er helt avkjølt. Enkelt ikke sant!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor kjøper du rice krispies? Har leita etter det "overalt"!

Astrid sin sa...

Det må da bli himla søtt? Regner med at riskrispen også er veldig søt i seg selv? Vet ikke om jeg tørr å prøve denne?

Emily sa...

Jeg er enig med Anonym, har du funnet Rice Krispies i Norge? Jeg har aldri sett dem i butikken...

Anonym sa...

De har på Meny hvertfall, har akkurat vært å kjøpt :)

Vigdis

Linda sa...

Jeg prøvde å blande i en spiseskje nugatti når marshmallowsen var smeltet - farlig godt! Dessverre selger de ikke Rice Krispies her lenger...

Mat på Bordet sa...

Jeg kjøpte Rice Krispies på ICA supermarked. Får du ikke tak i Rice Krispies så kunne du også pøve med cheerios, ikke helt det samme men godt det også @anonym @Emily

@Astrid - ja de er søte, men ikke oversøte etter min smak. Men det er jo en smaksak :)

@Linda - oi. oi. oi, nugatti og marshmallows, litt an en kombinasjon!

Anjoblue sa...

Jeg bruker å lage dette med puffet ris. Blir ikke like søtt, men tanteungene mine elsker disse.

Mat på Bordet sa...

Puffet ris kan man også bruke, men jeg må innrømme at jeg liker rice krispies best. Nå har vi også prøvd med Cheerios, også godt men cheerios smaken er fremtredende.

Anonym sa...

Kan man presse ut Fks hjerter med pepperkakeformer isteden for å skjøre opp i biter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...