mandag 26. august 2013

Dronningsyltetøy

Jeg fikk tips om dronningsylteøy av Siri som var min bod nabo på Designernes eget Julemarked for et par år siden. Nå to år etter, sitter jeg med nok bringebær og frosne blåbær fra i fjor at jeg føler at jeg kan ta meg 'råd' til å bruke mine dyrbare selvplukkede blåbær på en aldri så liten eksperiment. Resultatet : himmelsk! Minste tenåring her i huset fikk smake til frokost i dag, og hennes tilbakemelding var (les med innlevelse) mmmm, det smaker først litt blåbær,mmm, og så mmmm, litt bringebær, mmmm og så litt blåbær igjen,mmmmm...... åååå såååå godt! 

Du trenger

gir ca. 2 liter syltetøy

1kg bringebær
1kg blåbær
600 -750g sukker*

*Liker du 'fast' syltetøy anbefaler jeg at du bytter ut halvparten av sukkeret med sukker tilsatt pektin. Mengde sukker styrer du selv alt ettersom hvor søt du liker syltetøyet ditt og hvor søte bærene er i utgangspunktet.

Ha bær og sukker i en stor bolle og rør forsiktig om.
La bærene stå et par timer og safte seg.
Hell bærene i en stor tykkbunnet gryte og kok forisktig opp. Rør av og til. Skum av og la syltetøyet koket 10 minutter. Rør av og til slik at ikke det brenner seg fast i bunnen av gryta. Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. Oppbevar mørkt, tørt og gjerne litt kjølig (i kjelleren for eksempel). Åpne syltetøyglass oppbevares i kjøleskapet.

3 kommentarer:

Quiltefia sa...

Jeg vet det syltetøyet er godt!! AnneK:-)

Kort og Søm sa...

Det hørtes veldig, veldig godt ut!

Mat på Bordet sa...

Jeg kan bare bekrefte at det er utrolig godt!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...