fredag 13. september 2013

Brød med bacon, løk, paprika og hasselnøtter


Eller kanskje man skal kalle det 'brødet med det meste i'.... Tettpakket med bacon, paprika, løk og paprika kan man undre seg hvordan man skal spise dette brødet. 
Hva med å spise den sammen med en god suppe eller en salat? 
Hva med å steke et par egg om morgenen og legge den opp på en skive?
Hva med en god ost oppå? 
Eller hva med å nyte den helt for seg selv med et stort glass avkjølende øl? 
Nei, det er virkelig ikke vanskelig å skjønne hvordan man skal spise dette brødet.
Pen å se på er den også, så sett den på et kakefat på stett og gjør den til midtpunktet i måltidet!

du trenger

500g hvetemel
25g kruskakli
1/2 pakke tørrgjær
1ss salt
1ss sukker
50g smeltet avkjølt smør
ca. 3 dl vann, lunkent
300g bacon
1/2 løk
1 rød paprika
100g hasselnøtter grovhakket

ovn temp 200C

Skjær bacon i strimler eller biter og stek til den begynner å få litt farge - den skal ikke sprøstekes. Ha baconet over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Bruk noe av stekefettet for å steke løken til den er myk og blank. Tilsett papirka og stek videre noen minutter. Ha løk og paprika over på en tallerken og la det avkjøle.

Bland hvetemel, kruskakli, tørrgjær, salt og sukker sammen. Bland smør og vann og hell over i melblandingen mens du rører. Se vannmengden litt an, det kan hende du trenger litt mer eller litt mer. Elt deigen noen minutter. Tilsett bacon, løk, paprika og hasselnøtter og elt deigen videre. Deigen vil bli noe våtere når du tilsetter disse men ikke vær bekymret. Elt til deigen er smidig, gjør ingenting om den fortsatt er klissete. Strø litt mel på toppen, sett deigen et lunt sted og la den heve i ca. 1 time. 

Smør en randform og strø med en håndfull hakkede hasselnøtter. Hell deigen over på kjøkkenbenken som du har strødd med mel. Arbeid deigen sammen og form den til et rundt brød. Lag et hull i midten med fingrene og legg deigen i formen. Dekk til formen, sett den lunt og la den heve i ytterlig 30 minutter. Sett brødet i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter.

La brødet avkjøle på rist og server lunken eller helt avkjølt. Brødet kan også fryses.Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...