onsdag 18. september 2013

Kjeks med sjokolade og puffet ris

Kjeks med sjokolade og puffet ris er mitt forsøk på å oversette chocolate chip cupcakes med rice krispies. Alltid morsomt å variere på en klassiker!

du trenger til ca. 25 cookies

100g myk smør
100g sukker
100g brun farin
1 egg
1.5 ts vaniljeekstrakt
200g hvetemel
1ts bakepulver
100g rice krispies, puffet ris eller cornflakes
150g mørk sjokolade, grovhakket

ovn temp. 180C

Rør smør, sukker og brun farin luftig. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og rør videre til luftig. Bland hvetemel og bakepulver og rør inn i deigen. Bruk en stor skje eller slikkepott for å røre inn rice krispies og sjokolade. Bruk 2 skjeer eller en iskremskje å lage mellomstore kuler av deigen. Sett kulene på en bakeplate dekket med bakepapir o sett i forvarmet ovn. Stek i 10-15 minutter til gyllen og gjennomstekt. La kjeksene avkjøle helt på rist før de oppbevares i tett kakeboks.1 kommentar:

Nina sa...

Hei!
Tror du jeg også kan bruke basisoppskriften her til cookies med hvite sjokoladeknapper, litt hakkede mandler uten skall og tørket kokos (vanlig, på pose)? Eller kan det bli for tørt?

Håper jeg kan unngå at de blir knallharde, heller mer i retning kokosmakroner med noe "attåt". De kan jo bli litt bleke med det innholdet, så jeg har tenkt å risle litt kokesjokolade over etterpå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...