fredag 4. oktober 2013

En enkel kokoskake


Ja, for den er enkel. Bakt i ringform ser den kanskje litt flottere ut, men tro meg, dette er en enkel kake å lage. Har du ikke ringform kan du selvsagt bake den i brødform eller langpanne. Pass bare på å tilpasse steketiden.

du trenger

200g myk smør
250g sukker
4 egg
300g hvetemel
1ss bakepulver
3/4 boks kokosmelk
150g reven kokos

til glasur
1/4 boks kokosmelk
ca. 400g melis
kokosflak til pynt

Ovn temp. 180C

Smør ringformen godt og strø med mel.

Rør smør og sukker myk og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin kan dette ta opp til 10 minutter.Tilsett egg, ett om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel og bakepulver sammen. Hell kokosmelken i en skål og pisk godt sammen - kokosmelken skiller seg gjerne under lagring. Rør melblandingen og kokosmelken  inn i deigen i omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Rør kokos forsiktig inn til slutt.

Sett kaken i forvarmet ovn og stek circa en times tid. Dekk kaken til under steking med et stykke bakepapir da den lett brennes på toppen.  Test med kakepinne før du tar den ut. La kaken avkjøle i formen et kvarters tid. Bruk en kniv til å løsne kaken forsiktig fra formen, snu formen opp ned og bank lett på formen for å løsne kaken videre. La kaken  avkjøle helt på rist.

Lag glasur. Rør nok melis inn  i kokosmelken til du har en tykk glasur. Hell over kaken og pynt med kokosflak eller reven kokos.  

God helg!
5 kommentarer:

ninabakke sa...

Den så veldig fin ut :)

Dålig lukt sa...

always top ... I love your super nice blog :)

Mat på Bordet sa...

Takker :)

Anonym sa...

Jeg skal lage denne i langpanne i dag (stor), og dobler derfor steketiden. Hvor lenge må den stå i ovnen i stor langpanne? Setter pris på svar!

Mat på Bordet sa...

Da har du kanskje laget den allerede @anonym? Steker du den i langpanne vil jeg tippe at den trenger mindre steketid enn når den er stekt i ringform. Vanskelig å si når jeg ikke vet størrelsen på pannen din. Start med 40 minutter og test kaken med kakepinne. Om den ikke er ferdig får du en indikasjon på hvor mye lengre den på stå..
Lykke til!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...