fredag 11. oktober 2013

Pai med tex-mex fyll


Nok en enkel middag! Kutt ned på tiden ved å kjøpe ferdig 'fersk' paideig eller lag den selv. Et alternativ til paideig er å bruke tortillas. Legg 3-4 tortillas i bunnen av paiformen din, la de overlappe noe og henge litt over kanten. Ønsker du å lage paien helt fra bunnen av kan du finne en paideig oppskrift her.

til fyllet trenger du
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
400g kjøttdeig, gjerne økologisk
ca. 600g svarte eller røde bønner
ca. 300g mais på boks eller glass
400g hakkede tomater
olivenolje, spisskumin, chillipulver, salt og pepper
200g ost, mozarella, gulost, cheddar eller en blanding

ovn temp 200C

Stek løken myk i litt olivenolje. Tilsett hvitløk tilslutt og stek noen minutter til. Hell løken over i en stor gryte og sett stekepannen tilbake, denne gangen over høy varme. Brun kjøttet. Krydre kjøttet med 1 ts spisskumin, litt chillipulver, salt og pepper når den er nesten ferdigstekt. Ha kjøttet i gryta. Tilsett hakkede tomater, bønner og mais og la det hele koke opp. La det småkoke til det tykner og det meste av sausen har fordampet vekk. Smak til med salt, pepper og evt. mer chillipulver.

Bruker du paideig, enten hjemmelagd eller ferdigkjøpt, skal den forstekes. Ha deigen i formen, press den oppover kanten og skjær bort evt. overflødig deig. Bruk en gaffel for å lage flere hull i deigbunnen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 10 minutter til den er gyllen og ganske gjennomstekt. Bruker du tortillas kan disse bare fordeles i formen. Påse at bunnen og sidene er dekket.

Ha fyllet opp i deigen. Fordel den jevnt og strø ost på toppen. Sett paien tilbake i formen og stek til osten er smeltet, ca. 10 minutter.

Server pai med hakkede tomater, avokado, salsa, chillisaus, rømme og gjerne noe grønt. Evt. rester kan spises til lunsj dagen etter.


7 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Hola!

Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

Hilsen Magne i VG

Mat på Bordet sa...

Hola Magne!
Hyggelig at du har plukket innlegget til lesernes VG - forhåpentligvis inspireres mange til å lage tex mex pai!

Anonym sa...

Så meget god ut, må vel prøves.

ninabakke sa...

Ser nydelig ut :)

Anonym sa...

Hva i allverden er spisskummin og hvor finner man det i butikken?

Anonym sa...

Spisskummin er ett krydder.. Du finner det blandt alle kryddrene i alle mat butikker :)

Mat på Bordet sa...

Stemmer det Anonym nr.2 - spisskumin finner du stort sett i alle større matbutikker i krydderhylla. Er du så heldig å ha en innvandrerbutikk i nærheten finner du den helt sikkert der og!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...