mandag 21. oktober 2013

Småkaker med karamell og sjokolade


Småkaker med karamell og sjokolade trenger igrunnen ingen videre introduksjon. Det sier seg selv at det er godt. Og før du begynner å tenke på at dette er altfor komplisert til å lage kan jeg røpe at karamellene er innkjøpt. Du kan selvsagt lage karamellene selv, men for enkelthetens skyld så  har jeg nå jukset litt. Oppskrift på karameller mangler her på bloggen foreløpig, men det skal rettes opp nærmere jul.

du trenger
200g hvetemel
100g sukker
200g smør

100g fløtekarameller
2 ss kremfløte

50g lys eller mørk sjokolade
1ts matfett eller smør

ovn temp 180C

Ha hvetemel, sukker og smør i en food processor og kjør til du har en smulete blanding. Hell deigen på benken og arbeid den sammen til en smidig deig med hendene.

Rull deigen ut til små kuler, 2-3 cm store, sett de på et bakebrett dekket med bakepapir og trykk de litt flate. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter til de begynner å få litt farge. Ta småkakene ut av ovnen og bruk en 1/2 ts måleskje for å lage en fordypning i midten av småkaken for karamellen. Gjør dette mens småkakene fortsatt er varme. La de avkjøle helt på en rist.

Smelt karamellene i en liten gryte over svak varme med kremfløten. Hell karamellen i en flaske med tut og hell opp i fordypningene.

Smelt sjokolade i vannbad med matfettet og strø med lett hånd over småkakene. Det kan gjerne se litt rustikk ut. La sjokoladen stivne helt før du setter de til oppbevaring i en kakeboks. Bruk gjerne litt mellomleggspapir slik at kakene ikke klistrer seg sammen.


2 kommentarer:

Liv Torill sa...

Dette ser kjempegodt ut, men er det 100 g smør eller sukker?

Mat på Bordet sa...

Hei LIv Torill!
Oppskriften er rettet - takk for beskjed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...