fredag 1. november 2013

Brønnkarsepesto


Det er ikke ofte jeg finner brønnkarse i butikkene men nylig var den å få tak i på invandrerbutikken der jeg bor. Hyggelig som de er i butikken ble det påpekt at jeg handlet brønnkarse og ikke basilikum. Ja takk, sa jeg, det vet jeg. Tydeligvis noen som har kommet hjem med feil før. 
Men om man skulle ha tatt feil så kan man trøste seg med at man også kan lage pesto av brønnkarse. Samme prinsipp:
  
urter + nøtter + parmesanost + hvitløk + olivenolje = pesto

Så kan man variere hva slags urter man skal bruke, i dette tilfellet brønnkarse og hva slags nøtter, i dette tilfellet valnøtter. Og det fine med hjemmelaget pesto er at du kan dreie smaken i den retningen du ønsker. Ønsker du mer nøttesmak så ha i mer nøtter - mer brønnkarsesmak, ha i mer brønnkarse. Ta derfor oppskriften som et utgangspunkt og smak deg til akkurat hvordan du liker det.

du trenger (ca. 5 dl pesto)

100g valnøtter, rist de gjerne først og la de så avkjøle
75g parmesan, revet
5 fedd hvitløk
ca. 150ml olivenolje

Ha valnøtter, parmesan, brønnkarse (skjær av så langt ned du kan) og hvitløk i en food processor. Kjør til alt er finhakket, tilsett olivenolje mens food processoren går. Ha så mye olivenolje i til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Jeg brukte pestoen som  fyll i mine innbakte mummier (det har tross alt nettopp vært Halloween). Pestoen smaker godt til brød, iblandet pasta, på fisk eller kylling, osv. 

2 kommentarer:

Ragnhild Flåøyen sa...

Hvor er det du handler? Som får tak i sånne spennende urter.

Mat på Bordet sa...

Innvandrerbutikken :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...