tirsdag 5. november 2013

Curry i Crock-Pot eller ikke


Jeg har fått en Crock-Pot! Har lurt lenge på om jeg skulle kjøpe en - jeg har en venninne som sverger ved den - men hadde bestemt meg for at jeg ikke hadde plass. Hvor mye kjøkkenutstyr trenger man egentlig? Et sted må jo grensen gå...

Men, nysgerrigheten tok overhånd og da jeg fikk tilbud om en Crock- Pot slo jeg altså til. Nå står den pent her på kjøkkenet og krever sin plass og oppmerksomhet. Imens har jeg kastet meg inn i alt jeg har kunne finne av Crock-Pot oppskrifter og tro meg det er mange! Alt fra gryteretter, til desserter, til brød, til konfekt, ja, man kan visst lage alt i en Crock-Pot.

Men nå skal jeg begynne forsiktig og på søndag fikk jeg lyst å lage en curry. Da gjaldt det å finne frem alle ingredienser, ha de alle opp i Crock-Pot'en, slå den på og la den stå og gjøre jobben sin i 4 timer. Lite jobb resulterte i en strålende middag!

du trenger (for 4 personer og rester for dagen etter eller frysen)

600g kyllingfilet, skjært i like store biter
500g søtpotet, skjært i like store terninger
2 mellomstore løk, grovhakket
4-5 gulrøtter, skjært i like store biter
1 boks kikerter, skyllt og avrent
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
5 dl kylling eller hønsebuljong
4 ss mild karripulver
1/2 ts salt

Ha kyllingfilet, søtpotet, løk, gulrøtter og kikerter i Crock-Pot'en. Rør hakkede tomater, kokosmelk, buljong, karripulver og salt sammen og hell over i Crock-Pot'en. Rør litt og sett på lokket. Om du har startet tidlig nok kan du sette den på lav og timeren på 8 timer. Brukte du morgenstundene på andre ting slik jeg gjorde har du den på høy varme og timeren på 4 timer. Er du som meg løfter du litt på lokket innimellom og rører litt rundt, men det skal i prinsipp ikke være nødvendig. Smak til på slutten med mer krydder og salt om nødvendig.

Server med ris og mango chutney.
Og siden du ikke har brukt noe tid eller krefter på selve måltidet kan du investere litt tid i tilbehøret og lage din egen raita, mango chutney og syltet løk
Hvis du virkelig vil slå deg løs kan du lage din egen naan brød

Har du ikke Crock-Pot ville jeg ha forberedt retten på følgende måte:
Stek kyllingen i omganger i litt olivenolje og strø over curry pulver mens du steker. Ha kyllingen opp i en stor gryte etterhvert som det blir ferdig. Stek så løk til den er myk (her kunne du også steke noe hvitløk også om du ønsker) og ha det opp i gryta. Bruk noe av buljongen for å skylle stekepannen og for å få med deg evt. stekerester. Hell resten av buljongen i gryta og tilsett gulrøtter, kikerter, hakkede tomater og salt. La det koke opp. Sett på lokk og la det småkoke til søtpotetene er møre, ca en halvtime. Rør inn kokosmelken og varm opp igjen. Smak til med salt, evt mer currypulver.
Og her er altså vidunderet.

For ordens skyld har jeg fått Crock-Pot'en til utprøving.

5 kommentarer:

Kaya sa...

Hurra! Jeg har også crock pot, er fortsatt i utprøvingsfasen. Den har ikke blitt brukt så mye i sommer, passer kanskje best til vintergryter og supper. Jeg kan anbefale spaghetti bolognese i den, selv bruker jeg denne http://www.parenting.com/gallery/crock-pot-recipes?pnid=617554 .
Håper på flere spennende oppskrifter med crock pot fremover! Jeg har lyst å prøve rotisserie kylling i den :)

Turtledesign sa...

Oooooh... Skeptisk! Men kun fordi min vertsmor i USA for mange år siden hadde en, og hun var kanskje verdens dårligste kokk... Alt hun lagde var smakløst og dårlig. Så kanskje feil å skylde på crock pot'en...

Mat på Bordet sa...

@Kaya - Nei, vi får se hvor mye jeg faktisk bruker jeg den og. Men du har rett i at det er passende sesong nå... Rotisserie kylling er på listen - det hørtes bare så spennende ut. Enten blir den knostørr og supermislykket eller så blir det den beste kyllingen ever. Vi får se! :)

@Turtledesign - ha, ha, jeg skjønner hva du mener, jeg var også litt forintatt når det gjaldt Crock-Pot men det høres ut som i dette tilfellt var det ikke Crock-Pot'ens sin skyld.... :)

Kaya sa...

Jeg tror Crock Pot krever en del mer krydder og smaksgivende ingredienser, en del ting jeg har prøvd blir veldig smakløst. Skal prøve Tikka Masala imorgen, og tror jeg skal ha litt ekstra garam masala oppi.

Mat på Bordet sa...

Det kan hende - har kun brukt Crock Pot'en 2 ganger hittil...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...