torsdag 14. november 2013

Krydret grillet paprika suppe


Dette er en suppe som har vært i familien lenge. Ikke i generasjoner vel og merke, men jeg lagde den vel for første gang for 20år siden tenker jeg. Suppen har endret seg litt siden den gang, men prinsippet er det samme. God søt paprika smak med en kick er vel den beste måten å beskrive den på. Vær forsiktig med chillipulver - tenk på hvem du skal servere suppen til. 

du trenger
6 paprika
1 mellomstor løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1/4 ts chillipepper
1 ts spisskumin
en klype kanel
1 mellomstor potet, i terninger
500g hakkede tomater, ferske eller på boks*
1l kyllingkraft eller buljong**
Smør og olje til steking
salt, pepper

*bruker du ferske tomater pass på at de godt modne
** ønsker du å lage en vegetarversjon bruker du grønnsakskraft/buljong

Grill paprikaene. Dette gjør du enten som hele over åpen flamme eller skjære de i mindre stykker (rens de samtidig), legge de med skinnside opp og legge de under grillelementet i ovnen 5-10  minutter. Nok et alternativ er å grille de på grillen.
Når parikaene er godt grillet legges de i en plastpose eller boks med lokk. Lukk pose/boks og la paprikaene avkjøle til de er håndterbare. Fjern skinnet og skjær paprikakjøttet opp i mindre biter.
Smelt litt smør med olje i en gryte. Stek løken til myk, tilsett hvitløken og stek videre noen minutter. Strø krydder over løkblandingen og stek noen minutter til. Ha poteter, hakkede tomater, kraft og paprika i gryta og la det koke opp. La suppen småkoke ca. 20 minutter til poteten er mør.
Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt.
Server med rømme og ristede gresskarkjerner.
Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...