onsdag 20. november 2013

Pasta med lam, auberginer og feta ost

Egentlig så er dette litt lik en bolognese bare man har byttet ut storfe med lam. Og siden man har byttet til lam passer det også med aubergin og feta ost. Så kan man spørre seg om det passer med pasta. Du kunne selvsagt også servere retten som en gryterett med godt brød til, men jeg er og forblir en pasta elsker og synes det passer til det meste.

du trenger (6-8personer)

2 løk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
800g kjøttdeig av lam
2ss oregano
2 mellomstore auberginer, i terninger
2 boks hakkede tomater eller cherrytomater
salt, pepper, olje til steking

feta ost til servering

Fres løk i litt olje til myk og blank. Tilsett hvitløk og stek videre i ett minutt eller to til det dufter godt av hvitløk. Ha løk og hvitløk i en stor gryte. Stek kjøttdeigen i omganger på sterk varme. Krydre kjøttet med oregano, salt og pepper mens det steker. Etterhvert som kjøttet stekes ferdig har du det opp i gryta med løken. Ha auberginer og hakkede tomater i gryten og la det hele småkoke til auberginen er myk, ca. 40 minutter. La det gjerne småkoke litt lengre om du har tid. Smak til med salt og pepper.
Kok opp passende mengde pasta, hell av vannet og bland med nok kjøttsaus. Rør inn litt fetaost slik at det smelter litt før servering og litt mer fetaost på si for de som ønsker mer. Nykvernet pepper over toppen gjør susen.

Kjøttsausen kan gjerne fryses.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...