fredag 15. november 2013

Pizza med brokkoli, sopp, løk og pancetta


Det var en gang jeg var ganske flink til å legge ut pizzaoppskrifter her på bloggen og det er på tide å ta opp tråden igjen. Jeg setter i gang med denne fantastisk deilig smakende pizza med masse grovhakket brokkoli, løk og sopp som gode naboer, pancetta for litt salt (og den uendelig gode baconsmake), en lett strø av soltørkede tomater og for å dra det hele sammen et strøk med artisjokk- og hvitløkskrem. Artisjokk- og hvitløkskrem eller Crema di carciofu e aglio som det egentlig heter,  kan du likså godt bare kjøpe med en gang. Den er dyr, men jeg bruker den møysomt - litte granne krem går en lang vei kan du si. 

Pizzadeigen må du lage selv, og det er så enkelt så du har virkelig ingen unnskylding. Bland 300g hvetemel med 1 ts salt og 1 ts tørgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann (ca 2dl) til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter 1.heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.  

du trenger
250g sopp, renset og skjært i mondre biter
100g pancetta eller bacon, i terninger
1 mellomstor løk (gjerne rød), i fine skiver
1 mellomstor brokkoli, grovhakket
Artisjokk- og hvitløkskrem
2 ss hakkede soltørkede tomater
125g fersk mozzarella

ovn temp 250C, pizzasten

Stek sopp i litt olivenolje til den er myk og har tatt til seg litt farge. Legg soppen over i en skål. Stek pancetta til den er sprø. Fisk ut pancetta'en (la stekefettet ligge igjen i pannen) og la det renne av på et stykke kjøkkenpapir. Stek løk i pancetta fettet til den er litt myk, ha over i en skål. Stek så brokkoli i ca. 5 minutter på høy varme og la den få litt farge. Ha brokkolien over i en skål.
Rull pizzadeigen ut enten i flere mindre pizzaer eller en stor. Smør deigen med artisjokk- og hvitløkskrem (ca. 1ts på mindre pizzaer, 1 ss på store). Strø sopp over pizzaen, så løk, så pancetta og til slutt brokkoli. Fordel soltørkede tomater over pizzaen. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel over pizzaen.
Sett pizzaen i forvarmet ovn på pizzasten (som da også skal være glovarm) og stek i 5 minutter eller til osten bobler og pizzaen har fått litt farge. Kvern pepper over den nystekte pizzaen og server!
God fredag!Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...