onsdag 6. november 2013

Saftig havrebrød med soyamelk


Havrebrød er en av våre favoritter - litt grovt men ikke for grovt (halvgrovt ihht brødskala kalkulatoren *). Saftig og mild i smaken passer den godt med et godt lag smør på ved siden  av suppemidddagen. Ja og i matpakka da også...

*bytter du ut 50g hvetemel med 50g havrekli får du et grovt brød...

du trenger

100g havregryn
50g helkorn hvete
350g hvetemel
50g havremel
1 1/2 ts tørrgjær
1ts salt
4dl soyamelk (usøtet)
1dl varmt vann

ovn temp 200C

Ha havregryn, hvete, hvetemel, havremel. tørrgjær og salt i en bolle og bland. Bland soyamelk og vann og hell i melblandingen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å røre sammen deigen - den vil være klissete. Bruk eltekroken på kjøkkenmaskinen og elt deigen noen minutter. Dekk deigen til (eltekroken kan stå i) og la den hvile 10 minutter. Sett maskinen i gang igjen, tilsett litt mer hvetemel om nødvendig (ikke mer enn 50g) og elt i 5 minutter. Deigen bør være samlet men fortsatt klissete. Dekk deigen til og la den heve 1 time på et lunt sted.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den lett for for hånd. Press deigen ut til en firkant med lengde omtrent som brødformen din og brett langsidene inn mot midten. Legg deigen i brødformen (som du har kledd med bakepapir ) og strø litt havremel eller havregryn på toppen. Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til den er godt hevet.
Snitt brødet i toppen og sett i forvarmet ovn. Stek i 45minutter.

La brødet avkjøle helt før du skjærer den i skiver.

8 kommentarer:

Ati Ham Sas sa...

Takk, den vil jeg lage om en stund.

Mat på Bordet sa...

Så bra!!

veronica sa...

Kan jeg bruke vanlig melk?

ninabakke sa...

Ser nydelig ut :)

Anonym sa...

Er det en speseill grunn at man må bruke soymelk? blir det saftigere? Eller kan man bruke vanlig melk?

Mat på Bordet sa...

Eneste grunnen til at jeg brukte soymelk er fordi det var det jeg hadde stående. Jeg har ikke prøvd oppskriften med melk eller annen væske, men det går sikkert like fint. Når det er sagt så ble brødet utrolig saftig, sikkert grunnet soymelken...

Anonym sa...

Tusen takk for oppskriften. Brødet ble supergodt! Har nettopp hatt det til frokost nå:)
Vurderer å bytte ut soyamelken med havremelk neste gang, men havremelk er mye "tynnere", så det er ikke sikkert det blir like bra. Men ettersom det er havrebrød... Men nå ble det jo veldig godt med soyamelk da!
Mvh Mette

Mat på Bordet sa...

Ja, jeg synes også det Mette.
Du kan sikkert bytte ut soyamelken med havremelk om du vil men jeg hadde kanskje tilført noe mer for smakens skyld. Maltekstrakt kanskje?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...