mandag 16. desember 2013

Forenklet mandelkake med aprikossyltetøy


Det er ikke ofte man har anledning til å lage en heidundrendes kake som den jeg postet på fredag - du kan ta en titt på den ved å klikke her. Så hva gjør man hvis man ikke trenger fullt så mye kake? Halver oppskriften! For å gjøre det enda enklere har jeg også sløyfet glasuren og strødd kaken med melis. For å få mønsteret har jeg brukt en sjablong (mine kjøpte jeg på amazon) med du kan saktens lage en selv. Hva med å klippe til en snøstjerne for eksempel? Har du noen fine blonder kan du også bruke de som sjablong :)

du trenger

200g myk smør
200g sukker
3 egg
1ts vaniljeekstrakt
225g hvetemel
2ts bakepulver
100g malte mandler
1dl melk
50g mandler, grovhakket

til fyll og toppen
ca. 4 spiseskjeer apriokossyltetøy
melis

ovn temp 180C

Smør en kakeform (diam. 20cm) og kle den med bakepapir. Klipp til et stykke bakepapir slik at den passer til bunnen og klipp remser som du kler sidene med. Remsene kan gjerne stikke ut over kanten slik at de danner en form for krave.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin tar dette gode 5 minutter. Rør inn egg en etter en. Du bør til slutt ha en luftig, kremvitt blanding.
Rør hvetemel, bakepulver og mandlemel sammen. Rør melblandingen og melk vekselvis inn i deigen.  Begynn og avslutt med melblandingen. Brett grovhakkede mandler inn til slutt.
Hell deigen i formen og sett i forvarmet ovn. Dekk med bakepapir om kaken får for mye farge under stekingen. Stek i ca. 40 minutter, test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle en 10 minutters tid i formen før du tar den ut og lar den avkjøle helt på rist.
Skjær kaken i 2 på tverrs når den er helt avkjølt. Smør syltetøyet på den ene skjærte siden og sett andre kakehalvdel på toppen. Legg sjablongen over toppen av kaken og strø melis over. Løft sjablongen forsiktig vekt fra kaken. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Genialt og nydelig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...