mandag 23. desember 2013

Julens desserter

Her er et lite sammendrag på hva jeg ville foreslå å servere som avslutning til julens middager:
Vinterpavlova med klementiner er enkelt å lage - selve marengsen kan lages noen dager i forveien og oppbevares i tett boks. Alt som trengs å gjøre da er å piske krem og pynte med saftige klementiner og en håndfull nøtter. Oppskriften finner du her.
Tyttebærterter med marengs krever litt mer innsats men her også kan en del av jobben gjøres i forkant. Tertene kan lages dager i forveien og oppbevares i tett kakeboks. Tyttebærgelé kan også lages i forveien og hvis du ikke makter tanken på å lage gelé så er det ikke noe i veien for å kjøpe ferdig. Da gjenstår bare marengsen. Oppskriften finner du her.
Her er det rom for juksing! Har du ikke rukket å lage hjemmelagd vaniljeis finnes det mange gode iskrem å få kjøpt. Bland inn noen knuste peppermyntestenger og du har dessert med julesteming på null komma niks. Les mer om fremgangsmåten her. Er du fortsatt i bakemodus kan du sette litt sjokoladepepperkakedeig til side og blande med is - iskrem med cookie-dough prinisppet altså. Se mitt forslag her.
Og mens vi er på tema sjokoladepepperkakedeig så er dette desserten for deg som har tid til å gjøre litt ekstra innsatts med desserten (det er snakk om prioriteringer her....). Sjokoladepepperkake med sjokoladepepperkakeglasur - digg altså! Oppskriften finner du her. Lag nok pepperkakesirup for å lage kakao i julen med pepperkakesmak!
Synes du det blir for mye med sjokolade på sjoklade kan du bytte ut sjokoladeglasuren med en marshmallow glasur. Oppskriften finner du her.
Er du virkelig mettet på sjokoladefronten kan du lage denne mandelkaken med aprikossyltetøy. Oppskriften finner du her.

GOD JUL!!

2 kommentarer:

Sigrun sa...

Takk for alle oppskriftene og flotte bilder. Veldig glad jeg fant bloggen din. Brödet i huset er - heldigvis!!! - ikke det samme lenger. God Jul!

Mat på Bordet sa...

God Jul Sigrun - veldig hyggelig at du følger bloggen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...