onsdag 11. desember 2013

Sjokoladeknekk med cashewnøtter


Dette er en helt utrolig god julegodis! Veldig enkelt å lage - ikke la de avskrekke av kokende karamellmasse - og supert å gi  bort som små julegaver. Lag de i mindre former, pakk det hele i cellofanpapir (form og konfekt) , med oppskriften og en liten hammer. Alternativt kan du lage det i stor form, bryte knekken i mindre biter og pakke de inn i en konfekteske eller cellofanpose. Slår garantert godt an!

du trenger
400g smør
400g sukker
300g salte cashewnøtter, 
200g mørk sjokolade, grovhakket
50g salte cashewnøtter, grovhakker
1ts havsalt

Dekk en ildfastform, ca. 25x35cm, med bakepapir og sett til side.

Ha smør og sukker i en stor tykkbunnet gryte. Sett over middelsvarme og rør til sukkeret og smøret er smeltet. Stikk en sukkertermometer i sukkerblandingen, skru opp varmen og la blandingen koke til det har nådd 150C - det vil ta ca. 10 minutter. Rør av og til mens blandingen koker og følg nøye med de siste minuttene.
Fjern knekken fra varmen og rør inn hele cashewnøtter. Hell knekken umiddelbart over i den ildfastformen som du har kledd med bakepapir. Spre massen så jevnt som mulig. Strø hakket sjokolade over den varme knekken, la det smelte og spre det jevnt utover knekken. Strø hakkede cashwenøtter og salt over sjokoladen. La knekken avkjøle helt. 

Knekken kan oppbevares kjølig som et helt stykke eller brytes i mindre stykker og legges i kakeboks som du da også setter kjølig.

Bytt gjerne cashewnøtter ut med hasselnøtter, mandler eller peanøtter.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser så godt ut!

Mat på Bordet sa...

Det er kjempedigg!!

Lisa sa...

Dette lagde vi til jul, og det var helt fantastisk godt!!! :) Tusen takk for oppskrift!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...