mandag 6. januar 2014

Blomkålpai med løk


Blomkål var ikke en av mine favorittgrønnsaker når jeg var barn/ungdom. Rart det egentlig for den er så mild i smaken. Kanskje det var litt den 'hjerneaktige' utseendet som virket avskrekkende, ikke vet jeg. Nå er den iallfall høyt på listen over favorittgrønnsaker og særlig hvis jeg får grillet den i ovnen. Å grille grønnsaker i ovnen er tingen for meg for tiden - du trenger minimalt med fett, den trengs ikke å passes på (lurt å sette på en timer altså, men bortsett fra det da) og grillingen henter frem en sødme i grønnsakene samtidig som du får lett karameliserte biter. Nam! 

du trenger
1 paideig - se oppskrift her
en mellomstor blomkål skjært i jevnstore biter
2 løk, skjært i strimler
3ss olivenolje
salt & pepper
1 ss sennep
4 egg
100ml kremfløte
en kaffekopp revet Gruyère ost
en håndfull revet parmesan

ovn temp 180C

Lag paideigen. La den hvile. Rull den ut og stek den i en paiform. Sett til side.
Ha blomkål, løk og olivenolje i en stor ildfastform. Hell over olivenolje og bland godt med hendene. Ha godt med salt og nykvernet pepper over. Sett i forvarmet ovn og stek til blomkålen er myk men fortsatt litt 'al dente' - ca. 15 minutter.
Ha blomkålblandingen i den stekte paideigen og fordel det jevnt rundt. Bland egg, fløte og Gruyère ost, krydre med litt salt og nykvernet pepper.
Hell eggeblandingen over blomkålen og strø parmesanost over. Sett i forvarmet ovn og stek i 30minutter til den er gjennomstekt. La paien avkjøle noe før servering.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...