onsdag 8. januar 2014

Gresskarsuppe med ingefær og basilikum coulis


Denne suppen smakte jeg på en restaurant på en kald vinterdag og ble straks forelsket. Jeg har prøvd å gjenskape den og nå er den en av våre favorittsupper her hjemme. Håper det smaker!

du trenger

en ca. 2.5 kilo gresskar* (som gir ca. 2kg renset kjøtt)
150g fersk ingefær finhakket eller revet
2 fedd hvitløk, revet
2 liter grønnsakskraft
1 boks kokosmelk
salt
*jeg brukte en muskatt-gresskar

til basilikum coulis trenger du
en god håndfull basilikum blader
2 hvitløksfedd 
200ml olivenolje

til servering
ristede gresskarkjerner
alfalfa spirer
crema di balsamico

Skjær gresskaren i like store biter (slik at de koker jevnt) og ha i en stor gryte sammen med ingefær, hvitløk og grønnsakskraft. Kok i ca. 20 minutter til gresskaren er mør. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Ønsker du en glattere suppe kan du helle suppen gjennom en fin sil (jeg valgt å gjøre det). Rør inn kokosmelken og varm suppen opp til kokepunktet. Smak til med salt.

For å lage basilikum coulis har du basilikum, hvitløk og litt olivenolje i en food processor. Kjør til glatt og tilsett resten av oljen etterhvert.

Ha litt alfalfa spirer i suppeskålen og hell suppen over. Pynt med basilikum coulis, crema di balsamico og gresskarkjerner.

2 kommentarer:

Ane sa...

Et tips er å koke gresskarkjernene i vann i noen minutter, for så å varme olje i en gryte, Ganske mye olje slik at kjernene svømmer litt når du putter de oppi. Etter en liten stund puffes de og blir helt herlige sprø :D

Mat på Bordet sa...

Hei Ane
Jeg legger gresskarfrø i varm ovn (uten å tilsette noe) og lar de steke en 10 minutters tid - det blir de også herlig sprøe av!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...