tirsdag 7. januar 2014

Spinatpai med bacon og tomater og ingen bunn


Dette er en pai uten bunn, noen vil kanskje heller kalle det for en omelett, du kan kalle det for hva du vil. God er den iallfall. Enkel er den også. Server den gjerne med en grønn salat og vil du slå deg løs med et glass hvitvin.

du trenger (for 4-6 personer)

400g bacon i strimler
2 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
750g fersk, renset og vasket spinat
8 egg
125g snøfrisk naturell
salt, pepper
2 tomater, finskivet

ovn temp 180C

Sprøstek bacon i varm panne. Ha bacon over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir og behold ca. 3 spiseskjeer av baconfettet i stekepannen. Stek løk i bacinfettet over middelsvarme til den er myk, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek et par minutter til. Ha spinat i pannen i omganger. Så snart spinaten visner kan du legge mer i pannen. Rør bacon inn i spinatblandingen og sett til side.

Rør egg og snøfrisk sammen med litt salt og pepper. Har du brukt en stekepanne som tåler å stå i ovnen kan du helle eggeblandingen over spinatblandingen, fordel tomatskivene på toppen og sett det hele i ovnen. Hvis stekepannen din ikke tåler å stå i ovnen kan du helle alt i en ildfast form for så å pynte med tomatskiver.

Stek i circa 40minutter til gjennonstekt.

La den avkjøle noe før servering. Paien kan også varmes opp igjen dagen derpå og passer også utmerket som 'reste lunsj' om du skulle være så heldig å ha noe til overs.

2 kommentarer:

Marte sa...

Denne var nydelig!! Jeg feiret bursdag i dag med denne, indisk gulrotsuppe og kylling- og pestosalat. Pluss hvitløkbrød! Stor suksess!! Tusen takk for herlig blogg, jeg bruker den masse!! :-)

Mat på Bordet sa...

Hei Marte!
Sååå hyggelig! Stas at du brukte oppskriften for bursdagsfest - hørtes ut som om du fikk en velsmakende dag :)
Og gratulerer med dagen på etterskudd :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...