tirsdag 14. januar 2014

Tacosuppe !!


Dette er en lekkerbisk av en suppe. Rask og enkel å lage er den også. Bygg den opp med tilbehør om du vil - jeg har holdt meg til avokado, fersk koriander og litt lime juice. Rømme, guacamole, ost, tortillachips, lime, hot sauce er andre godsaker som passer godt til. Som tilbehør anbefaler jeg quesadillas!

du trenger (for 4-6 personer)
400g kjøttdeig
1 løk finhakket
3 hvitløksfedd finhakket
1 ts spisskumin
1 ts malt koriander
1/4 ts chillipulver
1 boks cherrytomater
1l kyllingkraft eller buljong
1 boks svarte bønner
1 boks mais
1-2 ss tomatpuré

litt olivenolje til steking, salt og pepper

Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte en støpejernsgryte. Sett den på høyvarme og når det begynner å ryke av gryta har du litt olivenolje opp i og så kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen opp med en sleiv og la det steke til kjøttet får god farge. Når du ser at kjøttet har fått god farge kan du røre lett i gryta. La det stå og steke igjen. 
Når kjøttet er nesten ferdigstekt kan du sette ned varmen og ha opp i løken. Stek videre noen minutter til løken er myk. Ha opp i hvitløk og stek et minutt eller to til. Ha så opp i krydder og la det steke godt med kjøttet. Kvern gjerne litt salt og pepper over samtidig. 
Hell cherrytomater og kraft i gryta og la det koke opp. Hell væsken av bønnene og maisen, skyll og ha opp i gryta. Rør inn tomatpuré, mengde etter smak. Kok videre slik at suppen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.

Server med ønsket tilbehør og gjerne litt hot sauce for de som liker det ekstra spicy!4 kommentarer:

ninabakke sa...

Ser veldig god ut :)

Mat på Bordet sa...

Anbefales på det sterkeste :)

Magne D. Antonsen sa...

Bra oppskrift!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

Mat på Bordet sa...

Takk for det Magne - alltid gøy å komme på lesernes VG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...