Bruk en låneformidler når du refinansierer

Når man refinansierer gjeld, så handler alt om å spare penger. Man vil redusere utgiftene i form av lavere renter og gebyrer, og man vil naturligvis spare mest mulig. Nettopp derfor anbefaler vi at man alltid bruker en låneformidler når man skal refinansiere gjeld. Det er nemlig via slike selskaper man enkelt ser hvor stor forskjell det kan være mellom billigste og dyreste rente på tvers av flere banker.

Hva er en låneformidler?

Enkelt forklart så er en låneformidler et bindeledd mellom deg og banken. Du kan på mange måter se på det som et selskap som forhandler på dine vegne, slik at du skal få billigst mulig lån. I bunn og grunn gjør ikke selskapet så mye annet enn å videresende søknaden din til flere banker. Derfor er tjenesten gratis (og helt uforpliktende), men resultatet kan bety mer for deg enn hva «innsatsen» til selskapet skulle tilsi.

For når låneformidleren sender den samme søknaden til flere banker, så blir bankene nødt til å konkurrere om å få deg som kunde. Det betyr at du får mange lånetilbud i innboksen, som du selv kan sammenligne for å se hvor du sparer mest penger. Erfaringsmessig kan renteforskjellen være nokså stor når man får flere lånetilbud. Og hadde du bare søkt direkte i én bank, så hadde du ikke oppdaget denne forskjellen. Nettopp derfor er det mye penger å spare på refinansiering gjennom en låneformidler!

Derfor er dette måten å refinansiere på.

Siden bruk av låneformidler er helt gratis, så har du egentlig ingen grunn til å ikke søke slik. Selskapene er dessuten helt uavhengige av bankene – som betyr at de ikke har noen grunn til å anbefale den ene banken fremfor den andre. Det betyr at du kan være trygg på at låneformidleren ikke trikser med tallene for å få deg til å velge den ene banken fremfor den andre. Selskapet får samme provisjon uavhengig av hvilken bank du til slutt velger.

Og siden det er helt uforpliktende å søke, så kan du bruke tjenesten bare for å sjekke hvordan du ligger an hvis du skulle få behov for et lån. Kanskje oppdager du også at du får lavere rente i den samme banken ved å søke gjennom en låneformidler kontra å søke direkte hos banken. Poenget er at det uansett er verdt å sjekke, siden det bare tar noen få minutter og er helt gratis. I tillegg er naturligvis argumentet om at du mest sannsynlig får det billigste lånet ved å søke slik, ganske så sterkt.

Mye penger å spare

For det er virkelig mye penger å spare. Ikke bare på det å søke om lån gjennom en låneformidler, men på selve refinansieringen i seg selv. Spesielt hvis gjelden man har fra før av består av kredittkort og dyre smålån. Et gunstig forbrukslån vil nemlig kunne ha en rente på godt under 15 prosent. Mange betaler ofte det dobbelte på et kredittkort, og da sier det seg selv at det er penger å spare. Hundrelappene flyr fort ut vinduet når man blir nødt til å betale renter og gebyrer på slike dyre lån.

Derfor vil det helt klart lønne seg å refinansiere gjelden. Ikke bare blir renten lavere, men siden man slipper å betale gebyrer til flere kreditorer, så sparer man kjapt penger der. Dessuten er det nok mer motiverende å forholde seg til én nedbetalingsplan, fremfor 3-4 forskjellige. De fleste tilfeller der privatpersoner får økonomien sin skakkjørt, er i tilfeller der man skylder penger til en hel haug med kreditorer. For å unngå dette kan man altså refinansiere gjelden til en ny og billigere bank.

Konklusjon

Refinansiering har alltid lønnet seg, uansett hvordan man vrir og vender på det. Det finnes nok av dyre lån der ute, men veien til de rimelige løsningene er ofte nokså kort. Refinansierer man gjeld gjennom en låneformidler, så øker dessuten sjansene for at man får et billig lån. Hvor mye man sparer avhenger naturligvis av mange faktorer, men på generell basis så kan vi si at mange får halvert renteutgiftene sine – eller enda mer. Pengene man sparer kan man for eksempel bruke på å betale ned ekstra store avdrag på gjelden.

Siden det er helt gratis og uforpliktende å søke om lån/refinansiering gjennom en låneformidler, så har man intet å tape. Annet enn de 2-3 minuttene det tar å fylle ut en slik søknad. For de aller fleste som sliter med kredittgjeld og lignende så vil det absolutt være verdt det. En låneformidler er dessuten helt uavhengig av alle bankene, så du kan være trygg på at det ikke trikses med tallene slik at du skal velge den ene banken fremfor den andre.

Alt i alt er oppsummeringen enkel – skal du søke lån, så bør du gjøre det gjennom en låneformidler. Det finnes knapt ikke unntak fra denne regelen!